Корупција и земљотрес — где је веза

© AP Photo / Vahid SalemiИран, земљотрес
Иран, земљотрес - Sputnik Србија
Пратите нас
Ирански председник Хасан Рохани изјавио је данас да лакоћа којом су се поједине куће на западу земље које је градила држава урушиле у недељу у земљотресу, указују на корумпиране праксе у време када су грађене.
Разрушения в результате землетрясения в Иране - Sputnik Србија
Иран и Ирак: Преко 400 жртава земљотреса, 6.600 повређених

Ројтерс подсећа да су поједине куће које су се срушиле у земљотресу, у којем је најмање 530 особа погинуло, а хиљаде повређено, изграђене према приступачној шеми за становање, коју је 2011. године покренуо Роханијев претходник, Махмуд Ахмадинеџад

„То што је кућа коју је изградио (обичан) народ у региону Сарпол е Захаб опстала, док се зграда испред ње, коју је градила влада, урушила, знак је корупције. Јасно је да је било корупције у грађевинским уговорима“, рекао је Рохани на састанку кабинета, а пренели државни медији.

Град Сарпол е Захаб, престоница истоимене области, најтеже је у недељу погођен земљотресом јачине 7,3 степени Рихтерове скале, најсмртоноснијим у Ирану за више од десет година.

На фотографији објављеној на друштвеним медијима види се зграда на којој је причињена релативно мала штета у Сарпол е Захабу, поред тешко оштећене зграде коју је изградила влада.

 

Танјуг    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала