Симоњанова: Запад се понаша као некадашњи Совјетски Савез

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница Спутњика Маргарита Симоњан
Главна уредница Спутњика Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
Владе западних земаља, када је реч о слободи говора, понашају се као што су то својевремено чиниле совјетске власти, приморавајући стране медије да се региструју као страни агенти, чиме директно врше притисак на телевизију РТ и агенцију Спутњик, изјавила је главна уредница тих медијских кућа Маргарита Симоњан.

„Начин на који се западне владе боре против РТ и Спутњика подсећа на некадашње совјетско време“, рекла је она наступајући на међународној конференцији „Њуз ексчејнџ“ у Амстердаму.

Штанд РТ - Sputnik Србија
Лавров: Ускоро одговор на акције САД према РТ-у

Према њеним речима, власти западних земаља поступају управо онако како су то својевремено чиниле власти Совјетског Савеза када су се сусретале са одређеним мишљењем које није било у складу са државном политиком.

Она је додала и да се залаже против увођења било каквих ограничавајућих мера против медија, како у САД, тако и у Русији.

Нешто раније је Симоњанова предложила да се Дан слободе новинара са 3. маја помери на 10. новембар, на датум када је телевизија РТ регистрована као страни агент у САД.

Министарство правде САД ставило је телевизију „РТ Америка“ на списак страних агената по Закону о страним агенцијама из 1938. године, а да притом многи други страни државни медији, као што су британски Би-Би-Си, кинески Си-Си-Ти-Ви, француска телевизија „Франс 24“, немачка радио-станица „Дојче веле“, нису регистровани као такви.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала