„Традиционално гостопримство“: Хорор летовање у Хрватској

CC0 / / Лука у Милни на Брачу.
Лука у Милни на Брачу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Британац који је са породицом летовао на Брачу дуго ће памтити одмор који је био далеко од очекиваног.

Британски „Телеграф“ је објавио исповести британских туриста који су описали своја најгора летовања, а на неславној листи нашла се и Хрватска, односно власник једног апартмана на Брачу.

Немац допутовао на море трактором - Sputnik Србија
Немац трактором допутовао на летовање у Хрватску

Агонија је почела већ првог јутра кад је Питера Хардија пробудило нешто што је описао као „мирис печеног лука и пржене козе“.

Његова 11-годишња ћерка рекла му је да мисли да неко живи испод њих. Испоставило се да у гаражи испод виле коју су изнајмили за летовање живи власник са пет чланова своје породице.

„Кад није кувао храну сумњивог мириса, власник је по целе дане седео у прљавој одећи испред виле и сумњичаво гледао што радимо“, казао је Питер.

Вила коју су изнајмили заправо је била стамбени простор власника који се није потрудио то да сакрије, па су свуда наилазили његове ствари.

„У ормарима је била њихова одећа, а наша мала деца су у једној од фиока пронашла брдо порнографских часописа и филмова. Кад год бисмо напустили вилу, власник би ушао у њу и понашао се као да је код куће. У једном тренутку је закључио да усред августовске жеге превише користимо клима уређај, па нам је одузео даљински и више није хтео да га врати“, рекао је Харди.

Дубровник - Sputnik Србија
Хрватска тражи од Русије да смањи број туриста

„Можете да ускочите у море с прозора“, писало је у брошури којом се вила рекламирала, али је Питер убрзо схватио да то баш и није тачно.

„Е па, није баш тако. Најпре, морате да изађете из виле и пређете прометну улицу, потом да дођете до зида луке пуне бродова. Можете и тамо да се купате, али убрзо смо открили да је море у том делу ужасно прљаво. Мој 14-годишњи син схватио је то кад је скочио у море и истог дана добио озбиљну кожну инфекцију, због чега смо готово сваки дан током две недеље летовања морали да чекамо на ред у локалној ординацији код лекара“, жали се Харди који је, да не испадне све тако лоше, похвалио љубазност и способност дотичног лекара.

„На крају наше двонедељне авантуре, повратак кући никад није био лепши“, закључио је Британац.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала