Трагичан биланс поплава у Грчкој: 16 погинулих, четворо несталих (видео, фото)

© REUTERS / Alkis KonstantinidisПоплава у околини Атине
Поплава у околини Атине - Sputnik Србија
Пратите нас
Број погинулих у поплавама, које су у среду погодиле Грчку, порастао је на 16, након што су ватрогасци пронашли тело мушкарца у поплављеном подруму једне куће у месту Неа Перамос, западно од Атине.

АП јавља да су данас настављене операције потраге и спасавања за још четири особе, чији је нестанак пријављен откако су поплаве претвориле путеве у бујице блата и шута.

​Истовремено, становници западних обода грчке престонице Атине данас су покушавали да очисте неред који су изазвале бујичне поплаве када су прошле кроз њихове крајеве дан раније, у време када се број погинулих повећао након што су спасилачке екипе пронашле још једно тело трагајући за несталим особама.

Од 23 повређене особе, 12 се још налази у болници, међу којима је и 82-годишња жена за коју се наводи да је у озбиљном стању на одељењу за интензивну негу, саопштио је Национални центар за здравствене операције.

Олујно невреме ни данас није заобишло Атину, а довело је и до привременог прекида саобраћаја на једној од главних авенија у грчкој престоници, али није изазвало бујичне поплаве.

Ватрогасна служба саопштила је данас да је примила 660 позива како би помогла у испумпавању воде из поплављених домова и пословних просторија од среде ујутру, а да је спасила 88 особа заробљених у домовима и возилима.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала