Дебакл свједока-сарадника у случају „државни удар“

© REUTERS / Stevo VasiljevicЦрногорска полиција - хапшење током изборног дана
Црногорска полиција - хапшење током изборног дана - Sputnik Србија
Пратите нас
Многобројни телевизијски аудиторијум, као и браниоци и присутни у судници подгоричког Вишег суда нашли су се данас у чуду када је суткиња Сузана Мугоша напрасно прекинула испитивање главног свједока-сарадника Саше Синђелића у афери „државни удар“, док је трајало његово испитивање од стране адвоката одбране Мироја Јовановића.

Прекид суђења толико је дошао изненада и у моменту када је адвокат Јовановић био на најбољем путу да дословце у потпуности раскринка и уништи кредибилитет свједока-сарадника Синђелића, да се у црногорској јавности већ утврдило мишљење да је суткиња Мугоша напросто добила „директиву са врха“ да се само суђење, а тиме уједно и директан телевизијски пренос, мора прекинути.

Миливоје Катнић, црногорски тужилац - Sputnik Србија
Афера „државни удар“: Катнић је мало нервозан

У свом наступу бранилац Јовановић прво је необориво доказао да је главна дјелатност којом се бавио свједок-сарадник Саша Синђелић заправо шверц на релацији између Србије и Русије, иако је овај данима претходно тврдио да је поштен и да се не бави никаквим криминалним активностима. Ипак, истински велеобрт настао је у тренутку када је бранилац Јовановић Синђелићу почео да поставља питања која су везана за његове контакте и људе са којима се овај састајао и сарађивао у Русији.

Утисак је да након тога дебакл свједока-сарадника није успјела да спријечи ни суткиња Сузана Мугоша, која је већину питања адвоката Јовановића покушала да забрани или елиминише као наводно ирелевантна за текући судски поступак.

Тако је црногорска јавност сазнала да је свједок Синђелић, осим што је често путовао за Русију, у тој земљи брижљиво одржавао контакте и са организацијама и лицима која су у Русији хапшена или се налазе под истрагом због завјере против руског предсједника Владимира Путина.

У том смислу, Синђелић се у Москви састајао са људима извјесног Игора Стрелкова који су под сумњом да раде против руског предсједника, а такође, на данашњем суђењу сазнајемо и да је Синђелићев домаћин приликом његовог недавног путовања у Сочи била особа која је у Русији ухапшена као шпијун литванске обавјештајне службе.

Чињеница да је Саша Синђелић заправо све вријеме сарађивао са особама које су под истрагом руских власти дефинитивно мијења укупну слику о свједоку-сараднику, а тиме и о тобожњој умијешаности званичне Русије у наводни државни удар у Црној Гори.

Такође, нема сумње да ће најновије информације значајно утицати и на перцепцију јавног мњења о истинитости оптужби које Подгорица упућује Москви.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала