Спот алармирао полицију: Албански певач Медвеђу сместио у „Велику Албанију“ (видео)

Пратите нас
Популарни албански певач Аријан Агуши, који је рођен у Прешеву а данас живи у Приштини, својим видео-спотом узбуркао је Медвеђу и југ Србије. Ову варош сместио је у такозвану Велику Албанију, па се сада тим случајем бави и полиција, будући да је већи део материјала снимљен у центру Медвеђе.

Овај тридесетједногодишњи поп и хип-хоп певач, познатији као Голд Аг, пева о томе како је Медвеђа увек била део Велике Албаније и да ће то поново бити.

„Све лепоте света што сам видео нису као мој праг, моја Медвеђа… Као што је мој тата сваки пут спалио праг, од Медвеђе до Санџака, тако су и албански Албанци нестали са земљине површине, мртви од туге због некаквог шљама…“,  део је превода песме у којој се певач на крају спота буди из сна и жали што његов сан није јава.

Песма је запалила друштвене мреже на којима су посебно активни малобројни Албанци из Медвеђе и Сијаринске Бање, и узбунио локалне власти, у којој има и представника албанске националне мањине, али и полицију.

„Овде се тај спот доживљава као још једна велика провокација, тим пре што у Медвеђи Срби и Албанци вековима живе у миру“, каже председник општине Небојша Арић.

Спот је снимљен током викенда када у центру Медвеђе има мало људи, у главној улици и испред улаза седишта локалне самоуправе. У полицији нам је потврђено да се случај испитује, али је нејасно шта конкретно: непримећено снимање спота или садржај песме.

Његови фанови и пратиоци на друштвеним мрежама оставили су хиљаде коментара подршке овом уметнику, за кога кажу да је „једини који додирује теме о томе где Албанци живе и стоје“, и да их је овом песмом „частио“, упоређујући га истовремно са Богом.

 

Нова српска политичка мисао

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала