Милош Јовановић: Скочио бих опет из „Антонова“ — у војној акцији! (видео)

© SputnikМаша Радовић и Милош Јовановић
Маша Радовић и Милош Јовановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић открио је за Спутњик какве политичке савете добија од некадашњег председника те странке Војислава Коштунице, ко му је од опозиционих лидера најближи по политичким ставовима, али и какво је искуство скакати падобраном из руског авиона „Антонов“.

Јовановић се за Спутњик присетио својих средњошколских дана, студирања на Сорбони и живота у Паризу. На питање шта би одговорио заменику помоћника америчког државног секретара Хојту Јију на констатацију да Србија не сме да седи на две столице, председник ДСС-а је одговорио:

„Ја не бих ни отишао са Хојтом Јијем да се виђам, нарочито не у амбасаду. Ми када примамо стране изасланике или дипломате, примамо их у Браће Југовића искључиво и причамо на српском језику. Знате, ипак смо ми домаћини у својој земљи, то некако наша политичка елита заборавља. И некако смо развили сами неку колонијалну свест, али колонизованог народа, не народа који колонизује, што мислим да је страшно погрешно и што је убитачно за будућност Србије. Дакле, Хојт Ји да је дошао, дошао би у Браће Југовића, не бих причао са њим и не би он са мном причао о столицама, јер ми седимо на српској столици. Дакле, то је једна једина столица. А иначе морам да признам, без обзира на његову злослутну појаву понекад, мислим ништа лично, ал‘ онако, и знајући какве поруке носи, како изгледа… Не могу да кажем да није био у праву кад је то рекао, не може се седети на две столице. Ја се само плашим да греши у томе да Србија седи на две столице. Мислим да ова власт, као и претходна, дебело и врло одлично гура Србију у Европску унију. Дакле, то је та западна столица. Знамо шта све морамо да урадимо на том путу, тако да мислим да је у томе погрешио.“


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала