Охајо: Судија швалер несуђени гувернер

© Fotolia / Kaspars GrinvaldsЖенщина и мужчина в постели
Женщина и мужчина в постели - Sputnik Србија
Пратите нас
Судија Врховног суда у Охају Бил О′Нил, актуелни кандидат за државног гувернера, написао је на Фејсбуку да „као правник са 15-годишњим искуством, говори врло прецизно“ и да је имао необавезан секс са „око 50 врло згодних жена“.

На Твитеру је уследила бура због поста за који је рекао да га је написао да би „уштедео противницима време за истраживање“.

Скандали са сексуалним злостављањем у последње време су у центру пажње америчке јавности. У сексуалне скандале умешани су филмски продуцент Харви Вајнстин, оскаровац Кевин Спејси, комичар Луис Си-Кеј, новинар Марк Халперин, кандидат за гувернера Алабаме Рој Мур и сенатор Минесоте Ал Френкен, па су многи зачуђени О′Ниловим постом у време док се бори за изборну функцију.

​ОНил је потврдио порталу „Кливленд“ да је написао пост. Међутим, изгледа да је касније променио поставке приватности на свом налогу на Фејсбуку, тако да спорни пост није више видљив широј јавности.

​Кандидаткиња за гувернера Бети Сатон написала је на Твитеру да је „ужаснута“ и да је „узнемирена због његовог покушаја да изједначи сексуални напад са индискрецијом“.

​Заменица гувернера Охаја Мери Тејлор рекла је да је пост „у најбољем случају био лош и непотребан“.

​​„Нема речи којима бих исказала шок“, рекла је Морин ОКонор, председница Врховног суда у Охају. „Осуђујем ОНилов пост на Фејсбуку“, рекла је она и додала да „грозно непоштовање жена нарушава поверење јавности у интегритет правосуђа“.

Менаџер кампање поднео је оставку због ОНилових коментара које је оценио „погрешним и узнемирујућим“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала