Пола света купује руско наоружање, али то није крај

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин на самиту АПЕК-а у Вијетнаму
Председник Русије Владимир Путин на самиту АПЕК-а у Вијетнаму - Sputnik Србија
Пратите нас
Руско наоружање је током ове године испоручено у 59 земаља, војнотехничка сарадња постоји са 80 држава, а број наруџбина се не смањује, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин.

„Руско наоружање је током 2017. године испоручено у 59 земаља, стални контакти у области војнотехничке сарадње одржавају се са 80 држава и оно што је крајње важно, број наруџбина наше војне продукције се не смањује“, рекао је Путин на завршном саветовању о војним питањима. 

Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин: Одбрамбена индустрија мора да буде спремна да повећа обим производње

Он је навео да је то резултат правовремене финансијске и кредитне подршке предузећима одбрамбено-индустријског комплекса и других корака које је предузела држава.

Руски лидер је нагласио да потенцијал руског одбрамбено-индустријског комплекса и стално усавршавање наоружања и технике омогућавају Русији да одржава водећу позицију међу светским извозницима војне продукције, да динамично развија војнотехничку сарадњу с иностраним партнерима.

Путин је истакао да је употреба савременог руског наоружања у борбеним условима омогућилa да се оно коригује према потреби.

„Много смо успели да поправимо током примене наших најновијих система наоружања у борбеним условима“, рекао је Путин. 

Он је додао да је неопходно размислити о мерама којима ће се одговорити на евентуална нова спољна ограничења за руски одбрамбено-индустријски комплекс. 

Руски председник је оценио да руска предузећа одбрамбено-индустријског комплекса испуњавају све своје обавезе када је реч о државним наруџбинама. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала