Славица Ђукић Дејановић: Шта ако посредујем у сусрету Трампа и Путина (видео)

© SputnikМаша Радовић и Славица Ђукић Дејановић
Маша Радовић и Славица Ђукић Дејановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Када бих била у могућности да седим између Трампа и Путина, јако бих волела да будем некакав медијатор. Преко пута би била госпођа Могерини и онда бисмо покренули све оне теме које се тичу њиховог утицаја на мале земље, али на врло битне земље као што је то Србија, каже у разговору за Спутњик Славица Ђукић Дејановић.

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић открила је хоће ли Бранко Ружић наследити Ивицу Дачића на челу СПС-а, шта најчешће ради у слободно време, али и како са становишта психијатра оцењује ментално стање српске нације у овом тренутку.

На питање колико је „здрав“ данашњи Парламент, с обзиром на разноразне инциденте и сцене насиља који су све присутнији у Скупштини, професорка Ђукић Дејановић одговара да је парламент политичка арена како код нас, тако и у свету.

„Парламент као извор демократије и као извор различитости које треба негде и помирити и скупити, јесте врло интригантан и за гледаоце и неки га доживљавају више као ријалити него као место где се доносе закони. Али без обзира на све што нам се у Парламенту не допада, Парламент интензивно ради и добро ради. Није добро када има физичких напада, када неко неког полива водом, кад се људи вређају. Али то мало говори о култури појединаца. На крају опет грађани бирају посланике које знају. Они тачно знају да ће им они бити у Парламенту и ипак се за њих опредељују. Значи, представничка функција је јако важна. Кад гласамо треба да размишљамо ко ће то бити у Парламенту.“

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала