Мектић: Проверићемо шта то ради Бакир

© YT/ TV1 HDМинистар безбедности БиХ Драган Мектић
Министар безбедности БиХ Драган Мектић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар безбедности у Савету министара БиХ Драган Мектић најавио је данас озбиљну анализу и проверу чињеница из информације коју су објавили медији о тајној војсци бошњачког члана Председништва Бакира Изетбеговића, констатујући да „у тој причи има доста нелогичности“.
Полиција БиХ - Sputnik Србија
„Новости“: Бакир спрема Бошњаке на рат

„Упознат сам са том информацијом и треба је, као и сваку информацију, узети у обзир и разматрање, али не треба ништа узети одмах здраво за готово“, рекао је Мектић новинарима у Лопарама, где је присуствовао седници Главног одбора СДС.

Он је додао да засад нема ништа конкретно да каже, јер је прву информацију о томе чуо из медија.

„Постоје одређене нелогичности у тој причи да је 9.000 људи прошло кроз војничку обуку и врло је дискутабилно да тако велики број људи прође обуку, а да безбедносне службе то не сазнају“, констатовао је Мектић.

Мектић је истакао да ће ову информацију, као и сваку до које надлежне службе дођу и из медија, озбиљно анализирати, након тога проверити одређене чињенице и онда изаћи у јавност са конкретнијом изјавом, пренела је РТРС, позивајући се на Срну.

Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија
Изетбеговић: Иза будалаштина се нешто крије

На питање новинара да ли се информација о тајној војсци Изетбеговића може довести у корелацију са његовим досадашњим изјавама, Мектић је одговорио да се у безбедносном смислу све може повезати.

„Све се може повезати у контексту неких ратнохушкачких изјава и стварања одређеног амбијента, а можда чак и нешто везано за улазак у предизборну кампању“, рекао је Мектић.

Он је оценио да политичари и функционери који се служе ратнохушкачким изјавама нису добронамерни ни за један од три народа у БиХ, нити за саму БиХ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала