Песков: Тешко украсти победу руских спортиста

© AFP 2023 / LIONEL BONAVENTUREОсвајачи златне медаље, руски тим у бобу током такмичења на Олимпијским играма у Сочију 2014.
Освајачи златне медаље, руски тим у бобу током такмичења на Олимпијским играма у Сочију 2014. - Sputnik Србија
Пратите нас
Победу на Олимпијским играма у Сочију 2014. врло је тешко украсти, она ће заувек остати победа руских спортиста јунака, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
Златна медаља са Олимпијских игара у Сочију 2014. - Sputnik Србија
Учешће Русије на Зимским олимпијским играма без химне и заставе недопустиво

„Веома је тешко украсти победу, поготово победу која ће заувек остати победа нашег тима и наших спортиста хероја. Што се тиче одлука које се доносе, оне ће бити предмет дубоке, мирне и трезвене анализе“, одговорио је Песков на питање да ли ће украсти победу од Русије.

Песков је нагласио да је даље неопходно да се „врло упорно и енергично“ предузимају све могуће мере предвиђене законом како би се заштитили легитимни интереси руских спортиста „у пуној сарадњи са међународним спортским организацијама“.

Међународни олимпијски комитет (МОК) је раније након рада комисије на челу са Денисом Освалдом, која се бавила поновном провером допинг-тестова са Олимпијаде у Сочију, одузео руским спортистима четири медаље у скијању, две у скелетону, две у бобу и једну у брзом клизању, због чега је руска репрезентација изгубила прво место у укупном пласману медаља на Олимпијским играма 2014.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала