Симоњанова објаснила због чега Америка не излази из ратова

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаГлавни уредник телевизије РТ и агенције Спутњик Маргарита Симоњан
Главни уредник телевизије РТ и агенције Спутњик Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
„Мала“ разлика између Москве и Вашингтона је у томе што Русија не учи цео свет „демократији“, изјавила је данас главна уредница МИА „Росија севодња“ и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан.
Павиљон телевизије РТ и Русија 24 на међународном инвестиционом форуму у Сочију - Sputnik Србија
Телевизији РТ у Америци укинута акредитација за Конгрес

Она је у програму телевизијског канала „Русија 1“ истакла да сукоб с Русијом и Кином одговара интересима америчког естаблишмента. 

„Војно-индустријски комплекс, продаја оружја, производња оружја, то је огромни стуб америчке економије. Због тога ова земља не излази из ратова. Не због тога што штити некакву ефемерну слободу и демократију у које сама не верује“, изјавила је Симоњанова.

Она је рекла да ће се сукоб са САД у будућности само појачати, јер је за Вашингтон такав приступ „проверена, практична и прагматична позиција“. 

Према речима Симоњанове, у таквим околностима Русија треба да учини све да не изгуби достојанство. 

Симоњанова је раније данас изјавила да претпоставља да ће амерички медији ускоро остати без акредитација у Државној думи и Савету Федерације Русије.
Валентина Матвијенко - Sputnik Србија
Матвијенкова: Русија ће се обратити међународним организацијама због РТ

Према њеним речима, то се неће догодити због тога што је она јуче наступала у горњем дому руског парламента.

„Комитет дописника радио и телевизијских станица Конгреса једногласно је гласао за то да нас лише акредитација на основу тога што смо страни агенти. Једногласно, Карл! Ја готово да нисам ни била у Совјетском Савезу, али кажу да је то изгледало управо тако“, написала је Симоњанова на свом званичном каналу на Телеграму. 

РТ су одузете акредитације у Конгресу САД због тога што је овај телевизијски канал регистрован као страни агент. Овај статус телевизијски канал је добио на захтев америчких власти почетком новембра. На списку страних агената нису се нашли многи други инострани државни медији.

Русија је на овај потез одговорила истом мером. Руски председник Владимир Путин је у суботу потписао Закон о статусу страних агената за медије, према којем овај статус добијају средства масовног информисања која се финансирају из иностранства.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала