Кремљ: Путин не прима наређења

© AP Photo / Ivan SekretarevПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин самостално доноси одлуке о реципрочним мерама на увођење америчких санкција, тако да бивши саветник за националну безбедност САД Мајкл Флин није могао да захтева нешто од бившег руског амбасадора у Вашингтону Сергеја Кисљака, саопштио је Кремљ.
Владимир Путин и Мајкл Флин у телевизији РТ - Sputnik Србија
О чему су заиста Путин и Флин разговарали

„Флин није био у позицији да ишта захтева од Сергеја Кисљака, а камоли да очекује да ће неко пренети те захтеве Владимиру Путину, цела ствар је комплетно апсурдна“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков наводи да је Путин самостално одлучио да не одговори одмах на прошлогодишње избацивање руских дипломата из Вашингтона и заплену дипломатских поседа, за време мандата бившег председника САД Барака Обаме, већ да је чекао лето ове године, како би размотрио како ће се развијати односи са администрацијом председника САД Доналда Трампа.

„Наравно да је Путин донео одлуку, то је била његова одлука. Одлука није могла да буде повезана ни са каквим захтевима или предлозима. Председник доноси одлуке потпуно самостално“, рекао је Песков.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала