Додик: Састанак депримирајућ, Хан схватио да га у БиХ заваравају

Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је састанак са Европским комесаром за политику суседства и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом у Сарајеву био депримирајућ и нефункционалан и да из БиХ није показано ништа осим декларативних залагања.

„Састанак је био потпуно нефункционалан и није донео никаква решења. Није јасно манифестована ни већина за сет закона о акцизама, ни опредељење да се консензусом (у БиХ) дође до Упитника Европске комисије“, рекао је у понедељак Додик, преноси портал „Кликс“.

Валентин Инцко високи представник за Босну и Херцеговину. - Sputnik Србија
Инцко: Босна је амерички аманет

На састанку је, каже Додик, олако речено да ће Упитник Европске комисије бити завршен половином месеца.

„То је само заваравање европске јавности, а пре свега комесара Хана. Мислим да је он то добро схватио“, нагласио је председник РС.

Додик је навео да је на састанку са Ханом разговарано и о европским перспективама БиХ, стратегијама у вези са руралним развојем и о Реформској агенди и сету закона о акцизама.

„На састанку је био видљив један потпуно депресиван приступ који у БиХ постоји о томе. Видело се да БиХ нема концентрисану власт на заједничком нивоу, нити парламентарну већину, те да је криза власти и институција општа, мада је било оних који су на састанку обећавали лагано и брзо кретање“, рекао је Додик и нагласио да треба бити реалан, јер одговори на Упитник морају да имају политички консензус.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала