Како албанске младе варају српске ђувегије

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Уђи у базу фотографијаВенчање
Венчање - Sputnik Србија
Пратите нас
Прокупчанин је платио 1.500 евра да се ожени Албанком, а онда је остао у шоку због онога што му је урадила пре прве брачне ноћи.
Мирољуб Петровић, директор Центра за природњачке студије - Sputnik Србија
Србија пала као држава због лоших мужева (видео)

Основно тужилаштво у Прокупљу упутило је захтев Тужилаштву у Албанији да му помогне да испита случај преваре албанске младе, која је само неколико сати провела код младожење у Прокупљу.

Како пише портал „Прокупље на длану“, сумња се да је група која посредује у склапању бракова са Албанкама преварила несуђеног младожењу, јер је од тог Прокупчанина узела 1.500 евра, а девојка која је требало да се уда је после неколико сати у кући младожење — побегла!

„Идентификована су лица која се сумњиче за ово кривично дело и поступак водимо у сарадњи са Тужилаштвом у Албанији“, потрвдио је порталу портпарол Основног тужилаштва у Прокупљу Боро Зечевић.

У циљу истраге која се води, он није хтео да говори о идентитету лица и детаљима, али портал сазнаје да је Прокупчанин преко албанске агенције коју води жена успео да дође до младе.

Иако се све завршава телефоном, платио је 1.500 евра да му доведу жену за брак, пише портал „Прокупље на длану“.

Она се у пратњи женске особе која води ту агенцију појавила у Прокупљу и са њом је био мушкарац који је младожењи представљен као ујак.

Бурме - Sputnik Србија
Само у Кини: Млада 114 лета, младожења 71 (фото)

Млада је остала у кући младожење неколико сати и онда се током ноћи искрала.

Како ју је узалудно тражио неколико дана, схватио је да су га преварили и обратио се истражним органима.

„Чак нису имали ни прву брачну ноћ, а поред новца који је дао Агенцији за посредовање, платио је и трошкове пута за целу дружину. У Прокупљу и околини сигурно има још сличних случајева, али их нико не пријављује, најчешће због срамоте. И у Куршумлији је недавно забележена слична ситуација, а младожења је остао кратак за 1.000 евра“, каже извор портала.

Ако албанско тужилаштво изађе у сусрет и докаже се превара, казна није занемарљива.

Последњих година, посебно у планинским и сеоским срединама, младе из Албаније су веома популарне и постоји на десетине примера из прокупачке и куршумлијске општине бракова који су склопљени на овај начин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала