Упркос санкцијама: На Крим стижу инвестиције из иностранства

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаПоглед на град Јалту. Јесен на Криму
Поглед на град Јалту. Јесен на Криму - Sputnik Србија
Пратите нас
На Крим долазе инвестиције из земаља Европске уније и Украјине, изјавио је за Спутњик директор корпорације за развој Крима Олег Морозов.
Изградња Кримског моста - Sputnik Србија
Крим: Кијев неће зауставити изградњу моста

Морозов наводи да новац углавном улажу компаније из Немачке, Италије, Аустрије и Турске. „Долазе и компаније из Украјине. За њих постоји режим пријатељске државе. Углавном су то грађани Украјине који раде као руски инвеститори“, објаснио је Морозов.  

Он је додао да стране компаније не улазе директно на Крим, јер је на снази режим санкција.

„Али ми знамо да иза неких де-факто руских компанија стоји страни капитал. Њихови оснивачи су, између осталог и страна физичка и правна лица. На пример, стандардна варијанта је када странци отварају ’ћерку компанију‘ у Москви, која је оснивач компаније која делује као инвеститор на Криму“, истакао је Морозов.

Директор корпорације нагласио је да је током прошле године корпорација успела да вишеструко смањи време од тренутка привлачења инвеститора и до почетка реализације пројекта.

Злато - Sputnik Србија
Русија гомила златне полуге: Боље злато него долари
 

„Оптимално од идеје до потписивања уговора не би требало да прође више од 60 дана. Код нас је тај период у просеку 128. Још увек треба да радимо на томе“, нагласио је саговорник агенције. Он је истакао да је прошле године тај период износио 258 дана.

Крим је постао део Русије у марту 2014. након референдума одржаног након државног преврата у Кијеву.  Због тога је низ земаља, укључујући и државе ЕУ, наметнуло санкције полуострву. Ограничења такође подразумевају и забрану за улагања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала