Мисија завршена: Први снимци повлачења руских авиона из Сирије (видео)

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаБомбардер Ту-22М3 слеће на аеродром
Бомбардер Ту-22М3 слеће на аеродром - Sputnik Србија
Пратите нас
Бомбардери Ту-22М3 који су изводили нападе на терористе у Сирији, стигли су у Калушку област, саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије.

Авиони су слетели на место сталног распоређивања након лета из Северне Осетије.

На свечаној церемонији приређеном поводом тога учествовали су командант ваздухопловне авијације дугог домета, генерал-пуковник Сергеј Кобилаш, представници покрета „Јунармија“, ветеранске организације, колеге и родбина војника.

Командант је честитао војницима на повратку и успешном испуњавању борбених задатака. То је постигнуто захваљујући „компетентној служби и ефикасној борбеној употреби авио-технике, као и поштовању безбедности летова“, рекао је он.

Председник Русије Владимир Путин у понедељак је посетио руску ваздухопловну базу у сиријском Хмејмиму, где је наредио повлачење великог дела руског војног контингента из Сирије у вези са окончањем операције против ДАЕШ-а. Путин је изјавио да су војници сјајно обавили своје задатке. Сирија је сачувана као суверена и независна држава и створени су услови за политичко решење ситуације под покровитељством УН.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала