Експлозија гасовода у Аустрији, прекинуте испоруке гаса (фото, видео)

© AFP 2023 / Einsatzreport / APAЕксплозија гасовода у Баумгартену у Аустрији
Експлозија гасовода у Баумгартену у Аустрији - Sputnik Србија
Пратите нас
На гасоводу у савезној држави Доња Аустрија догодила се експлозија, повређено је 60 особа, наводи портал „ое24“ позивајући се на полицију.

Рад гасне станице је потпуно прекинут.

„Осамнаест особа је повређено, а једна је погинула“, изјавио је начелник полиције Доње Аустрије Маркус Хајндл након експлозије у складишту природног гаса у Баумгартену.

На питање да ли је тероризам искључен као узрок експлозије, званичник је одговорио да су „технички проблеми“ узрок инцидента „без назнака тероризма“.

​„Не можемо много да кажемо… Тек смо започели истрагу. На лицу места је стотину ватрогасаца, спасилачких тимова и полиције“, истакао је Хајндл. 

Испоруке гаса у Италију, Словенију и Мађарску прекинуте су након експлозије у гасној станици у Баумгартену, саопштио је аустријски регулаторни орган.

„Транзитне испоруке за Италију, Словенију и Мађарску тренутно су у прекиду. Радимо на брзом укидању ограничења. За сада није јасно када ће бити могуће да се укину ограничења“, наводи се у саопштењу гасног регулаторног органа E-контрол.

Експлозија се догодила јутрос у општини Вајден ан дер Марх на једној од највећих бензинских станица у Аустрији.

Медији наводе да спасилачки хеликоптери круже изнад места експлозије која се десила на бензинској станици ОМВ у аустријском Баумгартену.

Портал „Хојте“ јавља да се на лицу места налази десет ватрогасних кола и четири возила хитне помоћи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала