„Гаспром“: Потпуна обнова испоруке гаса преко Аустрије

© AP Photo / Ronald ZakВатрогасци гасе пожар на гасној станици Баумгартен у Аустрији
Ватрогасци гасе пожар на гасној станици Баумгартен у Аустрији - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија „Гаспром“ потврдила је комплетну обнову испорука гаса у ЕУ након експлозије на гасоводу у Аустрији, саопштила је компанија „Гаспром експорт“ на свом сајту.
Гасна станица у Баумгартену у Аустрији - Sputnik Србија
Због експлозије у Аустрији, „Гаспром“ прекинуо испоруке гаса у европске земље

„’Гаспром експорт‘ у потпуности задовољава захтеве клијената који примају гас преко аустријског Баумгартена“, наводи се у саопштењу компаније.

Јуче се у гасном центру ОМВ-а у Баумгартену догодила експлозија. Погинула је једна особа, а повређено 21. Рад гасног чворишта био је потпуно заустављен. Аустријски регулаторни орган за гас „Е-Контрол“ саопштио је да је прекинута испорука гаса према Италији, Словенији и Мађарској. У среду ујутру испорука гаса потпуно је обновљена. Узрок инцидента, према прелиминарним подацима, био је технички проблем.

Централноевропско гасно чвориште (хаб), који се налази у аустријском граду Баумгартен на граници са Словачком, међународна је платформа за трговину гасом и један је од три највећа центра за дистрибуцију гаса у Европи. Преко гасне станице Баумгартен пролази око трећине свих испорука руског гаса у Западну Европу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала