Јевреји у свету: Забраните антисемитске протесте, мењајте законе

© Sputnik / Валериј Мељников / Уђи у базу фотографијаЈевреји
Јевреји - Sputnik Србија
Пратите нас
Јеврејске групе у Немачкој након спаљивања јеврејске заставе и симбола на протестима испред америчке амбасаде у Берлину траже од немачких власти да зауставе антисемитско понашање.

Амерички јеврејски комитет из Берлина, група ЈСУД која окупља јеврејске студенте и немачко-израелско друштво затражили су израду нових и јачање постојећих закона којима би се забранили антисемитски протести, преноси Ројтерс.

Палестински демонстранти у сукобу са израелском полицијом након одлуке председника САД Доналда Трампа да призна Јерусалим за престоницу Израела - Sputnik Србија
Почиње ли крсташки рат нове епохе: Свети град пали Блиски исток, на удару Европа...

Амерички јеврејски комитет саопштио је да је најновија студија професора са америчког универзитета у Индијани показала да су неопходни за борбу против антисемитских ставова међу муслиманским избеглицама из Сирије и Ирака.

„Политичари морају да гарантују да се антисемитски ставови неће толерисати и да ће се прекршаји прописа и закона поштовати“, рекла је директорка тог комитета Дедре Бергер.

Првог дана Хануке у школи откривене три свастике

Полиција у савезној америчкој држави Масачусетс саопштила је данас да је открила три свастике урезане у сто у средњој школи у Андоверу, првог дана обележавања јеврејског празника Хануке.

Директор школе објавио је да ће школа заједно са полицијом радити на расветљавању тог случаја, а локални лист је објавио да то није први пут да се у школи појављују цртежи свастике, уз подсећање да је у току ове године забележено неколико инцидената, преноси АП.

Полиција је навела да су графити узнемирујући и неприхватљиви и истакла да су цртежи свастике злочин из мржње.

 

Танјуг    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала