УН: Надамо се да ће Пјонгјанг дати сигнал за почетак преговора

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаВојници корејске армије на свечаном отварању новог стамбеног комплекса у Пјонгјангу
Војници корејске армије на свечаном отварању новог стамбеног комплекса у Пјонгјангу - Sputnik Србија
Пратите нас
Заменик генералног секретара Уједињених нација за политичка питања Џефри Фелтман након посете Северној Кореји очекује од власти те земље да дају до знања да су спремне да започну припреме за преговоре, али у овом тренутку он није добио никакве гаранције.
Војници корејске армије на свечаном отварању новог стамбеног комплекса у Пјонгјангу - Sputnik Србија
Пјонгјанг: Поморска блокада САД је објава рата

„Рекли смо севернокорејским званичницима да заиста сматрамо да би они требало да дају знак да су сада спремни да крену другим путем и започну разматрање преговора“, рекао је Фелтман новинарима у УН.

„Они су пажљиво саслушали наше аргументе, проучавали су их заједно са нама. Али они нису понудили никакве обавезе по овом питању“, истакао је Фелтман. Према његовим речима, дипломате ће о протеклим преговорима известити лидера земље Ким Џонг Уна.

Власти Северне Кореје сматрају да је важно да се спречи рат на Корејском полуострву, додао је Фелтман.

„Севернокорејски саговорници су се сложили да је важно спречити рат. Како ћемо то урадити била је тема дискусије која је трајала више од 15 сати“, рекао је он.

Заменик генералног секретара УН известио је Савет безбедности о својој посети Северној Кореји. Фелтман је посетио Северну Кореју од 5. до 9. децембра на позив власти земље који је предат још у септембру. У Пјонгјангу се састао са министром спољних послова Ри Јонг Хоом и замеником министра Паком Мјонг Гуком.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала