Трамп планирао да „заради“ од продаје руске дипломатске имовине

© REUTERS / STEPHEN LAMКонзулат Русије у Сан Франциску
Конзулат Русије у Сан Франциску - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп је након одузимања руске дипломатске имовине у Сан Франциску изјавио да нема намеру да је врати Русији, као и да би добро било да се та имовина прода и новац од тога унесе у буџет.

Како пише лист „Вашингтон пост“, то је Трамп рекао током специјалног брифинга у Овалном кабинету када су представници ФБИ објаснили потенцијалну претњу због могуће шпијунаже будући да се ти руски објекти налазе у непосредној близини од америчких обавештајних институција.

Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Лавров: Дипломатска имовина — крађа усред бела дана

„Рекао сам Рексу (Тилерсону, државном секретару САД) да нећемо вратити имовину Русима“, рекао је тада Трамп, преноси лист и додаје да након што је сазнао вредност тих објеката предложио да се ти објекти продају и та средства прелију у амерички буџет.

Лист, међутим, није навео због чега та идеја није реализована.

Подсетимо, крајем 2016. године је администрација Барака Обаме увела пакет санкција због „мешања у изборе“ и „притиска на америчке дипломате“ који раде у Русији.

Између осталог, блокиране су две стамбене зграде, као и једна викендица коју је користио стални представник Русије у Њујорку, у власништву руске дипломатске мисије.


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала