Ел Багдади у америчкој војној бази

© AP PhotoАбу Бакр ел Багдади, лидер ИД
Абу Бакр ел Багдади, лидер ИД - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка војска ухватила је лидера ДАЕШ-а Абу Бакра ел Багдадија и он се тренутно налази у америчкој војној бази у Сирији, објавио је турски лист „Јени шафак“.
Вођа терористичке групе ДАЕШ Абу Бакр ел Багдади обраћа се муслиманима у џамији у Мосулу - Sputnik Србија
Нико не зна где је Багдади

Извор листа је рекао да је Ел Багдади ухваћен у Ираку, а затим одведен у америчку базу у граду Рас ел Аин у североисточној Сирији, након чега је превезен у упориште у близини града Ел Хасака. Заједно са вођом ДАЕШ-а војници су ухватили седам команданата терористичке групе, од којих је један држављанин Ирака.

Средином јуна Министарство одбране Русије проверавало је информације о евентуалној ликвидацији Ел Багдадија након напада руске авијације 28. маја у близини Раке. Пентагон је касније тврдио да је лидер ДАЕШ-а жив.

Ел Багдади (право име Ибрахим Авад Ибрахим ел Бадри) први пут се појавио у јавности у јулу 2014. године, када је у џамији у Мосулу, који је окупирао ДАЕШ, прогласио стварање „исламског калифата“ на Блиском истоку. Од тада су медији више пута објављивали информацију о његовој ликвидацији, али она никада није била потврђена.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала