00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Фестивал ауторског филма
07:00
30 мин
ОРБИТА КУЛТУРЕ
Свет настао испод Гогољевог шињела
16:00
120 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Реалност је да се Партизан и Звезда боре за место у плеј-ину
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Розанов“
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
Ауторска емисија Љубинке Милинчић
21:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

У чему је разлика између хрватске и српске сарме!

© Фото : ЈутјубСарма
Сарма - Sputnik Србија
Пратите нас
Сарму својатају сви народи бивше Југославије, па и шире, али појединци су отишли толико далеко да пошто-пото покушавају да направе своју националну верзију тог јела.

Сарма је култно јело на овим просторима, а зимско време је „ударни термин“ за овај специјалитет.

Појединци су отишли толико далеко да пошто-пото покушавају да направе своју националну верзију тог јела.

Најдаље је, чини се, отишла једна куварица из Хрватске, која у сарму ставља — хрватско месо.

Наиме, и мала деца знају да се овај специјалитет прави од млевеног меса. Неки воле јунетину, неки свињетину, а најбоља је када се та два меса комбинују.

Ипак, ова домаћица је направила велики искорак и по том питању, па је чак и месу доделила националност.

По њеном рецепту за сарму се користе хрватска свињетина и хрватска јунетина! Међу састојцима се налази и један локални — вараждинско зеље — али њега можемо да подведемо под локалпатриотизам.

Додуше, остало је нејасно које су националности остали састојци, попут сланине, лука, куваног парадајза…

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала