Више од 48.000 руских војника стекло борбено искуство у Сирији

© Управление пресс-службы и информации министерства обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуска војска у бази Хмејмим у Сирији
Руска војска у бази Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Борбено искуство у Сирији стекло је више од 48.000 војника руске армије, а више од 14.000 њих добило је државне награде, изјавио је данас министар одбране Русије Сергеј Шојгу на проширеном колегијуму ресорног министарства.

Према његовим речима, 80 одсто посада оперативно-тактичке и 95 одсто посада војне авијације извело је од 100 до 120 борбених летова.

Борци сиријске војске у области Дејр ел Зора - Sputnik Србија
Сирија тражи да САД и Турска одмах повуку трупе из те земље

Шојгу је претходно рекао да ће Русија у Сирији оставити три батаљона војне полиције, две војне базе у Хмејмиму и Тартусу и Центар за помирење зараћених страна.

Како је рекао, то је неопходно како би у Сирији били подстакнути политички процес решавања конфликта и успостављање мира.

Он је прецизирао да ће у складу са међународним споразумима у авио-бази у Хмејмиму остати авијациона група, док ће у поморској бази у Тартусу остати техничка служба неопходна за њено одржавање.

Шојгу је руском председнику Владимиру Путин поднео извештај и о реализацији његовог наређења о враћању руских трупа из Сирије, рекавши да је повлачење у потпуности реализовано.

„Ваше наређење о враћању руских трупа из Сирије је извршено. Из Сирије су враћени 36 авиона, четири хеликоптера, шест бомбардера ТУ-22 и снаге за специјалне операције“, прецизирао је Шојгу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала