Чувари Београда: Борба за фер изборне услове у политичком ријалитију

© Tanjug / JAROSLAV PAPИзбори
Избори - Sputnik Србија
Пратите нас
Наставља се медијска експлоатација разговора о начинима изласка политичких актера на предстојеће изборе, наводи се у саопштењу организације „Чувари Београда“.
Предизборна кампања у Србији - Sputnik Србија
Чека се окидач: Страначке „војске“ могле би у највећи бој

„У недостатку јасно дефинисаних градских политика, као и односа унутар нових политичких савеза, овакав сценарио је очекиван. Резлултат те праксе јесте и то што ће опозиција на београдске изборе изаћи са најмање две листе, као и цементирање принципа по коме се окупљамо око лидера, а не око идеја.

Они који инсистирају на овим медијским перформансима раде све супротно од онога што грађани очекују. ’Чувари Београда‘ и ја лично нећемо учествовати у том теледиригованом политичком ријалитију.

Управо због тога смо једни од покретача иницијативе за дефинисање фер изборних услова, баш као што смо у јавност изашли са првим сетом јасно дефинисаних политика које смо претходно договорили са грађанима.

Наставићемо тим путем уверени да је од узвика ’Ја сам кандидат‘ много важније да грађани знају како сви заједно намеравамо да обезбедимо минимум прихватљивих услова за изборе и тако спречимо понављање сценарија из Пећинаца у нашем главном граду, као и да је од личних амбиција као и интереса, од грађана отуђених, политичких странака важније са којим политикама ко излази пред Београђане“, поручује лидер „Чувара Београда“ Марко Бастаћ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала