Сибир: Дојаве о минама, евакуисани људи са више локација

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаПрипадник полиције након дојаве о подметнутој бомби
Припадник полиције након дојаве о подметнутој бомби - Sputnik Србија
Пратите нас
Из више објеката у Новосибирску и Краснојарску су евакуисани људи након анонимних дојава о минама постављеним на тим локацијама, саопштила је прес-служба локалног огранка руске гарде.

„Анонимне особе јавиле су да су мине постављене на око седам локација у Новосибирску и на неколико места у Краснојарску. Руска гарда, заједно са полицијом и приватним безбедносним компанијама, проверава те информације. Позиви се настављају“, рекао је шеф Прес службе Дмитриј Болдирев.

Руска полиција - Sputnik Србија
Евакуација у више од пет тржних центара широм Москве

Полиција у Новосибирску и Краснојарску потврдила је да је примила дојаве, али није прецизирала о којима угроженим локацијама је реч.

Становници Новосибирска писали су на друштвеним мрежама о евакуацијама из неколико тржних центара. Корисници друштвених мрежа из Краснојарска наводе да су људи евакуисани са аеродрома, железничке станице, једног тржног и једног пословног центра.

Неименовани полицијски извор рекао је да је безбедносна провера на аеродрому у Краснојарску завршена и да полиција није пронашла никакве сумњиве предмете. 

Јуче су дојаве о бомбама на јавним местима регистроване у Иркустску, Омску, Томску, Кемереву, Улан-Удеу и Барнаулу, али полиција тамо није пронашла никакав експлозив.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала