Банатска вештица: Баба Анујка први серијски убица на овим просторима (видео)

© YT/RIJALITI KANAL / Баба Анујка
Баба Анујка - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Баба Анујка, некада познатија као „Банатска вештица“, унесрећила је и усмртила на десетине људи захваљујући својој водици, која је садржала најопасније отрове, као што су арсен, татула, жива и мишомор.

Село Владимировац је питомо банатско село на пола пута између Вршца и Панчева, које се због једне мистериозне жене уписало на мапу светског криминала. Црну сенку на то насеље бацила је баба Анујка — први серијски убица на овим просторима и једна од најсуровијих тровачица на свету.

Према речима сведока, тровачица је била високо интелигентна, због чега су биле потребне деценије како би се открила њена злодела. Била је моћна врачара и многи из Баната, али и шире обраћали су јој се за помоћ, да би нешто касније многи од њих умрли у највећим мукама, преноси „Ало“.

Анујка је била позната као неко ко је, наводно, могао да реши љубавне проблеме, лечи болести, спасава мушкарце од одласка у војску, али и да по наруџбини убије. Како кажу сељани, уколико би неко пожелео да уклони свог непријатеља, обратио би се управо баба Анујки, која би им давала отровну водицу.

Колики је била стручњак и познавалац отрова најбоље доказује то што је на основу количине опасне супстанце могла тачно да утврди када ће жртва умрети.

Према подацима, за прављење отровних смеса кључна јој је била тежина жртве. Када би код ње дошао „клијент“ и пожалио се на неки проблем или на особу, прво што би упитала јесте: „Колико је тешка жртва?“

На основу тежине је одређивала коју ће количину отрова убацити у водицу.

Многи наивни сељаци долазили су код ње како би им помогла у решавању здравствених проблема, а касније би умирали у највећим мукама.

Чарлс Менсон - Sputnik Србија
Најозлоглашенији масовни убица света „на самрти“

Колико је била моћна говори и податак да је имала своје ученице, али и следбенике, који су ишли по другим местима, обигравали око несрећних породица и нудили им помоћ баба Анујке и њену чудотворну водицу.

Те исте породице су, уместо решења проблема, доживљавале трагедије.

Владимировац је више од педесет година стрепео од ње, због чега су јој многи указивали велико поштовање и клонили је се, само да им не би наудила. Сумњало се да има натприродне моћи, а суштина њене активности се заправо заснивала на варању и тровању људи, што је дуго било тешко доказати због њене мудрости и лукавства.

„Када би клијент дошао код ње, захтевала би да јој донесе белу и црну кокошку, пепео и разно биље. У мистериозној тишини убацивала би састојке у воду и шапутала неке неразумљиве речи. Крајњи резултат би била водица“, причали су сведоци.

Ђавољу водицу, како су је звали, наплаћивала је дебело, а њени злочини дуго нису могли да се докажу, јер су рођаци и особе које су наручивале течност често касније одбијали обдукције и сведочења, тврдећи да ништа не знају.

На тај начин су се завађени чланови породица у борбама око наследства решавали својих „непријатеља“, а затим су одбијали обдукцију и прикривали Анујкина дела.

Међутим, баба Анујка је ухапшена након што је својим напитком отровала имућног сељанина, због чега је покренута озбиљна истрага, која је показала да је Анујка била све само не обична врачара.

Утврђено је да су жртве имале огромне количине арсена у организму, што је био довољан доказ да Анујка буде изведена пред панчевачки суд и осуђена на 15 година затвора. Њене следбенице биле су стрељане.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала