Шта значи кôд који је Асанж објавио 1. јануара на Твитеру?

© REUTERS / Peter NichollsОснивач Викиликса Џулијан Асанж на балкону амбасаде Еквадора у Лондону
Оснивач Викиликса Џулијан Асанж на балкону амбасаде Еквадора у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Оснивач „Викиликса“ Џулијан Асанж је 1. јануара објавио на Твитеру песму познате певачице М.И.А. „Paper Planes“ али и чудан кôд, који нико досад није могао да протумачи.

Тај кôд је гласио: „фб4е568623б5ф8цф7е932е6ба7еддц0дб9ф42а712718ф488бдц0бф880дд3“.

Многи корисници друштвених мрежа су одмах закључили да је Асанжов налог на Твитеру нејвероватније хакован, као и да је то разлог због чега је његов профил на тој друштвеној мрежи за католички Божић једноставно нестао.

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж на балкону амбасаде Еквадора у Лондону - Sputnik Србија
„Препуцавање“ Асанжа и Ајхенвалда на Твитеру

Поједини су, међутим, решење загонетке тражили у речима песме, будући да певачица у једном тренутку говори да „има више информација од КГБ-а“, што су протумачили као најаву да ће Асанж и његов тим ускоро објавити нову информацију.

Било је и сасвим другачијих теорија, од оних да је Асанж умро и да је кôд активирао одређене публикације на сајту „Викиликса“, све до идеје да је Асанж упутио сигнал путем ове песме како би саопштио јавности да је „нестао у акцији“.

У међувремену је телевизија РТ саопштила да је покушала да ступи у контакт са Асанжом у Aмбасади Еквадора у Лондону, где се он тренутно налази, али никаквог одговора није било.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала