Трамп: Да није било мене...

© AP Photo / Charlie NeibergallДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Могући преговори између Северне и Јужне Кореје су добра ствар, поручио је амерички председник Доналд Трамп, који је себи већ приписао заслуге за било какав евентуални дијалог, након што су Сеул и Пјонгјанг изразили жељу да комуницирају.

„Да ли ико верује да би било дијалога и преговора између Северне и Јужне Кореје сада да ја нисам био одлучан и чврст и вољан да посветим нашу пуну ’моћ‘ против Северне Кореје“, упитао је Трамп на Твитеру и навео да су „преговори добра ствар“, преноси Ројтерс.

Кинески председник Си Ђинпинг на војној паради - Sputnik Србија
Ђинпинг постројио силу: Војско, не бој се смрти!

Како је Си-Ен-Ен известио у среду, Јужна и Северна Кореја успоставиле су „врућу телефонску линију“, која је протекле две године била ван употребе, и то је велики дипломатски помак.

Министарство за поновно уједињење Јужне Кореје саопштило је да је први позив упућен из Северне Кореје, у договорено време, а да је позив трајао 20 минута, током којих је проверена техничка исправност телефонске линије.

Министарство у саопштењу није навело о чему су две стране разговарале, сем што су проверили техничку исправност линије, пренео је Си-Ен-Ен.

Контакт између двеју земаља успостављен је након што је Ким изразио наду да ће моћи да пошаље делегацију Северне Кореје на Зимске олимпијске игре, које ће бити одржане следећег месеца у Пјонгчангу у Јужној Кореји.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала