Дарко Младић: Пренећу оцу да је парада била боља него прошла (видео)

© Sputnik / Александар МилачићДарко Младић, син генерала Ратка Младића
Дарко Младић, син генерала Ратка Младића - Sputnik Србија
Пратите нас
Син Ратка Младића, који је био међу званицама на обележавању Дана Републике Српске, каже да је то за њега емотиван дан када се сећамо свих жртава и тешкоћа кроз које је прошао српски народ да би могао да живи, да ствара и ради.

Дан Српске је, подсећа Дарко Младић, дан кад смо створили Српску у миру, непосредно уочи рата. Како каже за Спутњик, изузетно му је драго сваки пут кад дође и види да Српска напредује, да поносно слави свој дан и не дозвољава да јој други одређују шта ће да слави а шта неће.

Милорад Додик - Sputnik Србија
Прослава Дана РС: Док се Србија и Српска не споје... (видео, фото)

„Поносан сам што сам овде, да са свим овим људима поделим овај свечани тренутак“, каже син хашког оптуженика Ратка Младића.

На питање какве ће утиске пренети оцу са прославе, одговара: „Рећи ћу му да је парада ове године била боља него прошле, да су се боље увежбали, и да ме на сваком кораку народ зауставља да га поздрави, да пита за његово здравље, говоре ми да му пренесем најтоплије поздраве“.

Како каже, то је за његовог оца највећа снага и највећа потврда да је оно што је радио било исправно, те да „није било ништа злочиначко у томе што смо стварали своју државу, која треба да заштити овај народ од оног кроз шта је прошао у двадесетом веку“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала