Харадинај: Нисам добио одговор на захтев за америчку визу

© AP Photo / Visar KryeziuРамуш Харадинај
Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је данас да није добио одговор на захтев за америчку визу који је његов кабинет поднео, али је напоменуо да је позван на Молитвени доручак.

„Мој кабинет је поднео захтев за визу. Има више догађаја тамо на које желим да идем. Одговор нисам добио“, рекао је Харадинај, преноси РТК.

Косовски премијер каже да је на Молитвени доручак позван и да ће, када добије визу, отпутовати, наводи се у данашњем Унмиковом прегледу штампе.

Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Приштински медији: Ништа од Молитвеног доручка, Америка не да Харадинају визу

Косовска влада поново је синоћ одбацила наводе медија да је Рамушу Харадинају одбијена америчка виза, а његов шеф кабинета признао да су „касно аплицирали за визу“.

„Ми смо криви, касно смо аплицирали за визу. Да је позив био са вишег нивоа, добили би визу исти дан. Али, премијер није имао такав позив“, рекао је шеф Харадинајевог кабинета Авни Арифи за „Газету експрес“, поновивши да је виза за Харадинаја још у процедури, пренео је РТК2.

Претходно је портпарол Националне гарде у Ајови, пуковник Грег Хепгуд, рекао за радио „Слободна Европа“ да је Харадинај отказао посету тој савезној америчкој држави, јер му није издата виза за САД.

Како наводи РСЕ, Харадинај је требало 11. јануара да присуствује догађају у организацији команданта Националне гарде у Ајови Тимотија И. Ора.

„Премијера Харадинаја је позвао генерал Ор на овај догађај, али ми жалимо што није могао да добије визу и буде са нама. Образложење је било да посета не може да се реализује и нисмо могли да добијемо више информација“, рекао је Хепгуд.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала