Два кључна договора Сеула и Пјонгјанга

© AP Photo / Korea PoolЈужнокорејска делегација поздравља делегацију Северне Кореје на граничном прелазу пре састанка у демилитаризованој зони у Паџуу
Јужнокорејска делегација поздравља делегацију Северне Кореје на граничном прелазу пре састанка у демилитаризованој зони у Паџуу - Sputnik Србија
Пратите нас
Сеул и Пјонгјанг договорили су се да наставе преговоре о војним питањима, наводи се у заједничкој изјави за медије након састанка високих представника Северне и Јужне Кореје.
Севернокорејски војник гледа преко границе према Јужној Кореји - Sputnik Србија
Пјонгјанг и Сеул успоставили хитну војну линију

„Југ и Север деле мишљење да постоји потреба за смањењем тренутних војних тензија и да би се решило ово питање одлучили су да наставе војне преговоре“, наводи се у изјави коју су објавили јужнокорејски медији. 

Северна и Јужна Кореја такође су се договориле да севернокорејски спортисти учествују на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, пренела је телевизија ЈТН.

​Агенција Јонхап саопштила је да су се Северна и Јужна Кореја сложиле да наставе преговоре на високом нивоу у различитим областима ради побољшања односа двеју земаља.

Према наводима агенције, стране су се такође сложиле да интензивирају контакте, размену и сарадњу у најразличитијим областима, који су били замрзнути због конфронтације у вези са нуклеарним и ракетним програмом Пјонгјанга.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала