Откривени нови детаљи напада дронова на руске војне објекте у Сирији

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаБеспилотне летелице које су учествовале у нападу на руске војне објекте у Сирији
Беспилотне летелице које су учествовале у нападу на руске војне објекте у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Извор у Министарству одбране Русије негирао је податак да су терористи користили више од 13 беспилотних летелица приликом напада на руске војне објекте у Сирији, истичући да су у Хмејмиму терористи користили десет, а у Тартусу три дрона.
Авиони руске авијације полећу са ваздухопловне базе Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија
Утврђено ко је лансирао дронове који су напали Хмејмим

„У нападу на руске војне објекте у Сирији 5. и 6. јануара, терористи су употребили 13 ударних беспилотних летелица: десет на ваздухопловну базу Хмејмим и три на логистички пункт у Тартусу. Подаци о наводно много већем броју дронова су нетачни“, истакао је извор.

„Информације које су се појавиле о наводно много већем броју дронова су неистините. Нема никаквих разлога да скривамо или смањујемо број дронова који су напали наше војне објекте у Сирији“, истакло је Министарство.

Он је додао да су све оборили руским средствима за електронско ратовање, а остаци срушених беспилотних летилица прикупљени и тренутно их испитују стручњаци Министарства одбране Русије, наглашавајући да ће они ускоро бити приказани. 

Раније је Министарство одбране саопштило да је 6. јануара сузбијен покушај напада дронова терориста на војну базу Хмејмим и пункт за пружање логистичке помоћи Ратне морнарице Русије у Тартусу. Руска средства за противваздушну одбрану у Сирији су открила 13 непознатих ваздушних мета малих димензија које су се приближавале војним објектима, саопштила је прес-служба руске војске. Након тога је Пентагон изјавио да су уређаји и техника који су коришћени за напад дронова „лако доступни“ на „отвореном тржишту“.  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала