Породице морнара захвалиле Русији за учешће у потрази за „Сан Хуаном“

© AP Photo / Sebastian PaniПородице морнара аргентинске подморнице "Сан Хуан" испред амбасаде Русије у Буенос Аиресу
Породице морнара аргентинске подморнице Сан Хуан испред амбасаде Русије у Буенос Аиресу - Sputnik Србија
Пратите нас
Породице морнара са подморнице „Сан Хуан“ аргентинске морнарице, који су нестали пре тачно два месеца, дошли су у руску амбасаду да се захвале Русији за учешће у потрази за подморницом и њеном посадом, саопштила је амбасада агенцији Спутњик.
Брод за потрагу аргентинске подморнице Сан Хуан - Sputnik Србија
Руси на трагу аргентинске подморнице

„Данас је испред амбасаде одржан скуп солидарности, који су организовале породице чланова посаде нестале аргентинске подморнице ’Сан Хуан‘“, рекао је представник амбасаде.

„Учесници скупа су изразили захвалност руководству Русије за помоћ коју је пружила у потрази за подморницом“, додала је амбасада. У акцији је учествовало више од 20 људи.

Подморница аргентинске војне морнарице „Сан Хуан“ изгубила је контакт са командом 15. новембра, на путу од базе Ушуаја до Мар дел Плате. Током последње комуникације посада је саопштила да је дошло до хаварије. На палуби су биле 44 особе, међу којима и прва жена члан посаде подморнице у историји Аргентине Елијана Марија Кравчик. Представници морнарице саопштили су и о експлозији која би могла да буде повезана са нестанком „Сан Хуана“.

Аргентински разарач Саранди у операцији потраге и спасавања подморнице Сан Хуан - Sputnik Србија
Аргентинска морнарица пронашла две области могуће локације нестале подморнице

Портпарол аргентинске морнарице Енрике Балби изјавио је да ће се  потрага за подморницом наставити све док се она не пронађе.

Министарство одбране Русије упутило је у Аргентину тим стручњака са беспилотним подводним апаратом „Пантера плус“ на даљинско управљање који на обали Аргентине врши потрагу за подморницом. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала