Пјонгјанг шаље оркестар у Јужну Кореју за Зимске олимпијске игре

© AFP 2023 / KIM JAE-HWANЧланице националног тима навијачица Северне Кореје са националним заставама на отварању Светских студентских игара у Дагеу, 21. Августа 2003.
Чланице националног тима навијачица Северне Кореје са националним заставама на отварању Светских студентских игара  у Дагеу, 21. Августа 2003. - Sputnik Србија
Пратите нас
Северна Кореја пристала је данас да пошаље оркестар, од 140 чланова, који ће наступити на Зимским олимпијским играма у Јужној Кореји у фебруару, саопштили су званичници у Сеулу.
Шинзо Абе - Sputnik Србија
Абе: Кимове ракете досежу и до Србије

Званичници двеју Кореја, које су технички још у рату после конфликта од 1950. до 1953. године, када је склопљено примирје али није потписан и споразум, срели су се на територији Северне Кореје у селу Панмунџому, где су разговарали о слању севернокорејског оркестра, пренела је агенција Ројтерс.

Две стране су се сагласиле да оркестар наступи у Сеулу и Гангнеунгу, недалеко од Пјонгчанга, саопштило је јужнокорејско Министарство за уједињење.

Северна Кореја послаће прелиминарни инспекцијски тим „у најскорије могуће време“, ради обезбеђивања логистике, постављања опреме и провере свих услова за наступ.

Одлука да се угости оркестар из Северне Кореје „доприноси побољшању односа и опоравку културне хомогености“ између две Кореје, саопштило је Министарство за уједињење.

Зимске олимпијске игре биће одржане у Пјонгчангу, у Јужној Кореји, од 9. до 25. фебруара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала