Интелект постаје водећи ресурс савремене економије

© Sputnik / Alexander Astafyev / Уђи у базу фотографијаПредседатель правительства РФ Дмитрий Медведев
Председатель правительства РФ Дмитрий Медведев - Sputnik Србија
Пратите нас
Интелект постаје водећи ресурс савремене економије који значајно мења тржиште, рекао је премијер Русије Дмитриј Медведев на пленарној седници Гајдарског форума.
Рубља - Sputnik Србија
Путин пресекао: Време је за крипторубљу

„Интелект је посебан ресурс. И то што он постаје један од водећих у савременој економији значајно мења тржишно окружење“, рекао је Медведев.

Према његовим речима, интелектуалних ресурса никад неће бити довољно.

„Он сам генерише и нове сфере делатности и нове могућности за развој — економски, социјални и индивидуални. Велика присутност интелектуалних ресурса неће довести до вишеструког пада њихове вредности, за разлику од других материјалних ресурса“, додао је председник Владе Русије.

Медведев је додао да су криптовалуте постале нови изазов за Владу и привреду. Оне могу да нестану кроз коју годину, али технологија блокчејна може да постане свакодневница, као што се то десило са интернетом.

Он је додао да су теоретичари предвидели појаву криптовалуте још средином прошлог века.

„Ипак, то је нови изазов и за Владу и за привреду, као и за експерте“, рекао је Медведев, указавши да су приступи различити, те да постоје они који се залажу за забрану криптовалута, као и они који су за њихову употребу.

„Сада све брине питање где је граница ове ’трке криптовалута‘? Можда ће то бити ћорсокак гране сајбер револуције? Не може се у потпуности искључити понављање сценарија са почетка деведесетих година прошлог века када се појавило мноштво компанија на бази интернета, које су почетком 20. века те већином нестале са тржишта. Међутим, сама технологија интернета не само да је остала, већ и игра кључну улогу. Исто тако кроз неколико година могу нестати и криптовалуте, а технологије на бази којих се криптовалуте развијају, мислим на блокчејн, постаће наша свакодневица. Такав сценарио такође није искључен“, рекао је премијер.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала