Весељи: Специјалног суда ће бити, нека се сви спрема за суочавање

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIКосовска полиција у Приштини
Косовска полиција у Приштини - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Демократске партије Косова и косовског парламента Кадри Весељи рекао је да ће Специјалног суда бити и да он неће дозволити изненађења и једностране потезе који могу да доведу у питање партнерство са САД и ЕУ.

Весељи је за КТВ, како преноси „Радио слободна Европа“, поручио да се сви, независно од тога што тај суд представља неправду, спреме за суочавање са судом.

Митинг у Приштини - архивска фотографија - Sputnik Србија
Ко је „господар Косова“ из сенке

Он је од свих политичких снага на Косову затражио да се уједине и да се суоче са тим процесом.

Весељи је казао да ће захтев за одржавање ванредне седнице о укидању Специјалног суда остати на дневном реду председништва косовског парламента до доношења одлуке о њему и позвао је чланове председништва да присуствују седницама тог тела.

Иако није директно одговорио како ће се изјаснити посланици његове странке који су потписали захтев за одржавање ванредне седнице, Весељи је рекао да ће одлука посланика његове странке бити у корист Косова.

Подсећа се да је у среду амерички амбасадор на Косову Грег Делави упозорио да ће се посланици и политички лидери, који буду подржавали укидање Специјалног суда, суочити са „специфичним и оштрим последицама“.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала