Кремљ: Избегавати изјаве које минирају преговоре две Кореје

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаКремљ
Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија поздравља почетак директних преговора Сеула и Пјонгјанга и позива светску заједницу да се суздржи од изјава које би могле да минирају тај процес, који је и тако веома крхак, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Како је рекао, Москва не види никакав смисао у томе да се разговара ко је у већој, а ко у мањој мери допринео да се тај процес покрене – важно је да је до директног дијалога дошло, тренутно је неопходно да тај процес сви подрже.

Ким Џонг Ун - Sputnik Србија
Америка: Русијо, ти си крива! Русијо, ти помози!

Песков је истакао и да недостатак жеље за сарадњом између Москве и Вашингтона по питању Северне Кореје долази искључиво из САД, као и да је Москва на то гледа са жаљењем.

„Москва је у више наврата позивала Америку да сарађује по питању различитих регионалних и међународних проблема, али недостатак воље долази искључиво из те исте Америке. Због тога нам је веома жао“, навео је.

Портпарол руског председника је додао и да ће Русија наставити да спроводи све своје обавезе према међународним споразумима, као и да тренутно не припрема никакве додатне иницијативе поред постојећих како би се нуклеарно питање Корејског полуострва разрешило.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала