Лавров: Неуспех нуклеарног споразума – алармантни сигнал

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Неуспех иранског нуклеарног споразума послао би „алармантни сигнал“ целом свету и довео у питање све покушаје да се Северна Кореја убеди у то да обустави развој нуклеарног наоружања, изјавио је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на изложби о Холокаусту у холу Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија
Лавров: Брине нас рехабилитацијa нацизма

Како је рекао, то је посебно штетно јер би могло да се протумачи као резултат деловања администрације америчког председника Доналда Трампа.

Лавров је на састанку у Савету безбедности УН поручио и да не треба одустати од истинског достигнућа у виду нуклеарног споразума са Ираном зарад корисити за политичке планове појединих земаља.

Подсетимо, Трамп је прошле недеље продужио суспензију санкција Ирану у складу с тим споразумом потписаним 2015. године. Он је, медјутим, упозорио да ће САД одустати од тог споразума уколико се не исправе ужасни пропусти у том документу.

Истовремено, Лавров се поново заложио за руско-кинески предлог за искључиво мирно решавање севернокорејске кризе али је и изразио забринутост због пораста претњи од хемијског тероризма на Блиском истоку, посебно на територији Ирака и Сирије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала