Трамп намерава да минира минске преговоре о Украјини

© AP Photo / Alex BrandonПредседник САД Доналд Трамп говори на конференцији Конзервативне партије у Оксон Хилу у држави Мериленд
Председник САД Доналд Трамп говори на конференцији Конзервативне партије у Оксон Хилу у држави Мериленд - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп предложио је да се преговори о решавању конфликта у Донбасу пребаце из Минска у престоницу неке друге земље, изјавио је казахстански лидер Нурсултан Назарбајев.

Он је то рекао након сусрета са америчким председником у Вашингтону, а како је навео, Трамп је изразио уверење да су мински преговори зашли у ћорсокак, будући да за свe ово време супротстављене стране нису пронашле заједнички језик.

Донбас - блокада украјинских националиста - Sputnik Србија
Закон о реинтеграцији Донбаса ставља „крст“ на Мински споразум

„Разговарали смо о томе да су преговори у Минску зашли у ћорсокак. Предложио је да буду организовани на некој другој локацији, a ja сам се сложио“, рекао је Назарбајев.

Казахстански лидер је потом Трампу предложио да „Минск 2“ буде одржан у Астани, подсетивши да је у плану било да преговоре првенствено одрже у Казахстану.

Руски медији подсећају да САД нису званични учесници у преговорима када је реч о политичком решавању проблема југоистока Украјине и нису чланице такозване Нормандијске групе у којој су Русија, Немачка, Француска и Украјина.

Упркос томе, Кијев инсистира да се Вашингтон активно укључи у тај процес.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала