Русија: Климкинова изјава о враћању кримске војне опреме Украјини — пи-ар

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаВојни бродови који су раније били у саставу украјинске морнарице, усидрени у луци у Севастопољу
Војни бродови који су раније били у саставу украјинске морнарице, усидрени у луци у Севастопољу - Sputnik Србија
Пратите нас
Први заменик председавајућег Одбора за међународне послове Државне думе Русије Дмитриј Новиков коментарисао је изјаву министра спољних послова Украјине Павела Климкина, који је рекао да је предлог руског председника Владимира Путина да врати војну технику са Крима украјинској страни — трик.
Кијев, Украјина - Sputnik Србија
Украјина одбила мирољубиви предлог Путина

„Русија је истакла свој став, прихватање или одбијање је ствар украјинске стране. Климкинова изјава значи само једно: они су упорни у непризнавању реалности — чињенице да се Крим вратио у Русију, да је чврсто интегрисан и да је, без сумње, део Русије. Због тога покушаји да се то доведе у питање немају никаквог смисла. Мислим да није битно да ли ће Украјина преузети технику или не, али је чињеница да од тога желе да направе неки тренутни пи-ар“, сматра Новиков.

И кримски члан Одбора за међународне односе Савета Федерације Сергеј Цеков коментарисао је изјаву украјинског министра.

„Примећујем да су украјински политичари давали више изјава у вези са овом понудом. Гројсман је одговорио, рекавши да је Украјина спремна да прихвати технику заједно са Кримом, а придружио се и Климкин. Сматрам да ће они, у сваком случају, узети технику. Ако не данас, онда сутра. Изјаве, које дају представници Украјине, сведоче о томе да су они и даље усмерени на заоштравање односа са Русијом. Они намеравају да прекину везе. Климкин је у свом говору рекао да намеравају да прекину још десетак уговора. Али, пре или касније, односи Русије и Украјине ће се побољшати. Можда не под садашњим руководством, али сигурно под следећим“, истакао је Цеков.

Раније је Павел Климкин назвао предлог руског председника да преда војну технику са Крима триком. Осим тога, он је истакао да ће Кијев ускоро отказати још осам споразума са Русијом.

Председник Русије Владимир Путин је 11. јануара изјавио да је Русија спремна да Украјини преда војну технику са Крима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала