Курди: Оборили смо турски авион

© REUTERS / Rodi SaidПрипадници курдских снага YPG
Припадници курдских снага YPG - Sputnik Србија
Пратите нас
Курдска народна милиција тврди да је њихова граната погодила турски авион који је бомбардовао Африн. Турски Генералштаб је објавио да су се сви авиони који су учествовали данас у операцијама вратили у своје базе.
Припадници Слободне сиријске армије под заштитом Турске снимљени североисточно од Африна - Sputnik Србија
Нови сиријски фронт: Ердоганов потез после ког је могућ сукоб с америчком војском

„Током борби у подручју Билбила, селу Шејх Роз, погођен је турски авион“, изјавио је Спутњику представник штаба Народне милиције у Африну.

По његовим речима, Курди су видели како је авион погођен и како се задимио. У овом тренутку они ће покушати да одреде да ли је пао или се вратио на турску територију.

Раније је Генералштаб Оружаних снага Турске саопштио је да је турско Ратно ваздухопловство током операције у сиријском Африну погодило данас 47 циљева терористичких организација. У операцији је учествовало 27 авиона, сви су се вратили у базу, говорило се у саопштењу турског војног ресора.

Генералштаб Оружаних снага Турске 20. јануара објавило је о почетку операције „Маслинова гранчица“ против формирања Курда у сиријском Африну. Премијер Турске Бинали Јилдирим изјавио је прошле недеље о почетку копнене операције у Африну. Истовремено са Турском сарађују и припадници „Сиријске слободне армије“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала