Сиријски Курди: Турци изгубили 300 људи у војној операцији

© REUTERS / Rodi SaidПрипадници курдских снага YPG
Припадници курдских снага YPG - Sputnik Србија
Пратите нас
Арапско-курдске јединице „Демократских снага Сирије“ саопштиле су да су ликвидирале преко 300 учесника турске војне операције у сиријском региону Африн, као и да је међу њима било и генерала и официра.

Како се наводи, реч је о 308 чланова различитих родова војске, док је са стране Курда укупно погинуло 43 војника, међу којима и осам жена, док је далеко више било цивилних жртава — 59.

Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время выступления в Анкаре - Sputnik Србија
Ердоган врши смотру војске на граници са Сиријом

У саопштењу се истиче и да је турска војска извела 191 ваздушни напад, као и да је укупно бачено 699 бомби на територију северне Сирије.

Забележено је и 136 појединачних оружаних сукоба између „Демократских снага Сирије“ и турских снага, а поред тога Курди наводе и да је било још седам додатних сукоба чији исход није познат.

Са турске стране, међутим, ова слика изгледа сасвим другачије, па се наводи да су у војној операцији „Маслинова гранчица“ погинула свега три турска војника, док је укупно 16 рањено.

Штавише, турски председник Реџеп Тајип Ердоган најавио је да ће Турска проширити зону војне операције у Сирији до Манбиџа, а потом и до границе између Сирије и Ирака.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала