Пушков: Још само да МОК забрани спортистима да говоре руски

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Уђи у базу фотографијаРуски спортисти носе националну заставу на церемонији затварања XXII Зимских олимпијских игара у Сочију
Руски спортисти носе националну заставу на церемонији затварања XXII Зимских олимпијских игара у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
Међународном олимпијском комитету (МОК) остало је још само да спортистима из Русије којима је дозвољено да учествују на Зимским олимпијским играма 2018. забрани да говоре на руском, изјавио је руски сенатор Алексеј Пушков.

„МОК-у је преостало још само да руским спортистима који иду на Олимпијске игре забрани да говоре руски и да уопште излазе из хотела да би учествовали на такмичењима. Све остале забране већ су уведене“, написао је Пушков на Твитеру.

​Према правилима понашања гледалаца на Олимпијади, забрањене су заставе земаља које не учествују на Играма. 

Извршни комитет МОК-а у децембру је објавио да ће на Зимским олимпијским играма 2018. моћи да учествују само „чисти“ руски спортисти без допинг историје под олимпијском заставом и у специјалном статусу „спортисти-олимпијци из Русије“. 

У четвртак је Олимпијски комитет Русије објавио имена 169 спортиста који ће ићи на Олимпијске игре у јужнокорејском Пјонгчангу. Низ водећих руских спортиста није се нашао на списку оних којима је дозвољено да се такмиче.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала