Борис Немцов добио трг у Вашингтону; Русија: Аморално то што ради Америка

© Sputnik / Рамиљ Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМесто убиства Бориса Немцова
Место убиства Бориса Немцова - Sputnik Србија
Пратите нас
Градски савет Вашингтона усвојио је закон о промени имена трга недалеко од руске амбасаде у част убијеног руског политичара Бориса Немцова. Руски Савет Федерације је ову одлуку назвао аморалном.
Одавање последње почасти политичару Борису Немцову - Sputnik Србија
Борис Немцов убијен за 15 милиона рубаља

Током седнице која је одржана 9. јануара чланови Савета су нагласили да је ово „симболично признање у сећање на Бориса Немцова“. Они су такође нагласили да овај „симболизује приврженост Вашингтона демократији“.

Заменик шефа међународног комитета Савета Федерације Владимир Џабаров изјавио је да је покушај америчких власти да руске власти представи као противнике Бориса Немцова аморалан и да неће наићи на подршку у Русији.

„Треба мирно прихватити ову одлуку власти Вашингтона. То је њихова унутрашња ствар, они могу да назову улицу како хоће, иако је јасно да се рачуна на то да ће ова одлука изазвати резигнацију у Москви или да може да је изазове“, навео је Џабаров.

По његовом мишљењу, Вашингон рачуна на неке реципрочне мере Русије.

Заур Дадајев - Sputnik Србија
Убица Немцова добио 20 година затвора

„Мислим да од тога нема ништа. Борис Немцов је био активан политичар ′90-их година који се затим у оценама догађаја у Русији разишао са званичним властима. Међутим, то је његово право“, рекао је сенатор.

Према његовим речима, став се може прихватити или не, али се мора поштовати.

„Ипак, он никад није био непријатељ наше земље, и покушаји да се садашње руске власти представе као противници Бориса Немцова су потпуно аморални“, уверен је Џабаров.

Борис Немцов је убијен 28. фебруара 2015. године у близини Кремља. На политичара је испаљено неколико метака и он је на месту остао мртав.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала