Допуњен састав руске олимпијске репрезентације

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаОлимпијски кругови
Олимпијски кругови - Sputnik Србија
Пратите нас
Међународни олимпијски комитет (МОК) регистровао је 169 спортиста и 189 званичника у склопу делегације „олимпијских спортиста из Русије“ који ће учествовати на Олимпијским играма 2018. године у јужнокорејском Пјонгчангу, а на Олимпијаду ће отићи 80 тренера, саопштила је прес-служба Олимпијског комитета Русије (ОКР).
Застава Русије - Sputnik Србија
Застава које се боји МОК!

„Након званичне регистрације спортиста и званичника за учешће на Олимпијским играма у саставу репрезентације ’олимпијских спортиста из Русије‘, у Пјонгчанг ће отпутовати 169 спортиста и 189 званичника, укључујући и 80 тренера. Посебна квота предвиђена је за акредитоване госте Националног олимпијског комитета“, наводи се у саопштењу.

У децембру је Извршни комитет МОК-а објавио могућност да се на Олимпијаду 2018. године пусте само „чисти“ руски спортисти без историје допинга под олимпијском заставом и посебним статусом „олимпијских спортиста из Русије“. ОКР је прошле недеље објавио састав од 169 спортиста који ће учествовати на Зимским олимпијским играма 2018. године. Многи врхунски руски спортисти не налазе се на списку позваних на Олимпијаду од стране комисије МОК-а. 

Олимпијске игре у Пјонгчангу биће одржане од 9. до 25. фебруара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала