На Конгресу о Сирији у Сочију формирана два одбора

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаУчесници Конгреса националног дијалога Сирије у Сочију
Учесници Конгреса националног дијалога Сирије у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
Учесници Конгреса националног дијалога Сирије у Сочију формирали су два одбора: организациони и за праћење избора. Један од њих већ је почео са радом, изјавио је посланик сиријског парламента Ахмад Кузбари.
Учесници Конгреса сиријског дијалога у Сочију - Sputnik Србија
Прво Сочи па реци „хоп“: Сирија спремна за мир

„Постигнут је споразум о два одбора: организационом и одбору за посматрање гласања. Један од одбора започео је са радом одмах после формирања, након што је президијуму Конгреса представљен извештај о његовим учесницима из Сирије и онима који живе ван земље“, рекао је Кузбари новинарима.

„Остали одбори за које се предлаже да се формирају биће разматрани након паузе“, додао је сиријски посланик.

Конгрес сиријског националног дијалога у Сочију званично је отворен у уторак. На њему учествује више од 1.500 људи који представљају све политичке и етничко-верске групе Сирије. Кључни задатак Конгреса је почетак рада на новом уставу Сирије и формирање уставне комисије. Конгресу присуствују посматрачи држава-гараната (Русија, Иран и Турска), неколико арапских земаља, као и делегација канцеларије специјалног изасланика генералног секретара УН за Сирију Стафана де Мистуре, коју предводи Де Мистура лично.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала