Скoт о Руском центру: Шта ће ватрогасцима дипломатски статус

© Tanjug / Dragan KujundžićКајл Скот
Кајл Скот - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички амбасадор САД Кајл Скoт изјавио је у Нишу да у Србији има више митова о САД које пласирају таблоиди, а који нису истинити, али су толико бројни да су Срби почели да верују у њих, преносе тамошњи медији.

„Уколико би гледали таблоиде сваки дан ви бисте мислили да Америка хоће само зло Србији, да је Америка непријатељ Србији, да хоће хаос у Србији и рат на Балкану. Све су то само глупости“, изјавио је Скoт након обиласка Електронског факултета у Нишу.

Скoт је на скупу о „неразумевању америчке политике у Србији“ рекао да жали за свим невиним жртвама бомбардовања Србије, али и свих ратних сукоба на простору бивше Југославије, а подсетио је и да је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг већ „изразио жаљење“.

Амерички амбасадор у Београду Кајл Скот - Sputnik Србија
Инцидент током излагања амбасадора САД у Нишу: „Убице!“, „Косово је Србија!“

Напоменуо је да је „време прошло и да треба да наставимо даље и градимо будућност“.

„Америка пружа руку Србији, спремни смо да кренемо даље, а право питање је да ли је и Србија спремна“, запитао је Скoт.

Када је реч о Руско-српском хуманитарном центру, Скoт каже да је „тешко објаснити шта ће ватрогасцима дипломатски статус и да су они ту да би гасили пожар и да би се бавили хуманитарним радом“.

Скoт сматра да би са дипломатским статусом запослени у Руско-српском хуманитарном центру добили имунитет, а опрема коју добијају не би била контролисана.

Скoт је, преноси „Југмедиа“, рекао да он неће посетити тај центар, али да ће то урадити „један човек“ из његове Амбасаде.

„Он ће ми пренети шта је тамо видео. Када бих ја посетио тај центар неки људи би то искористили за неке сврхе“, рекао је Скот.

Скoт је, иначе, на Универзитету у Нишу одржао предавање о односима САД и Србије на којем је дошло до инцидента када је председник једне невладине организације са балкона бацао летке и узвикивао: „Не у НАТО“, „Не треба нам америчка демократија“, „Гађали сте нас бомбама“, „Убице“, „Косово је Србија, Крим је Русија“…

Особа која је изазвала инцидент уз пратњу полиције је убрзо напустила салу.

Медији преносе да је реч о председнику Центра за људска права „Цламп“ Драгану Крстићу, који је на кратко прекинуо и обраћање председника Србије Александра Вучића, приликом отварања новог Клиничког центра у Нишу.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала